ДОБРОДОШЛИЦА ОСНИВАЧА И УМЕТНИЧКОГ ДИРЕКТОРА ФЕСТИВАЛА
ПРОФ. МИЛОЈА НИКОЛИЋА

Добродошли на званични сајт Међународног фестивала камерних хорова у Крагујевцу!

У три и по године колико је трајала пауза у нашем оглашавању на интернету, проузрокована финансијским потешкоћама и проблемима наше организационе трансформације (из удружења грађана Академски камерни хор Лицеум у градску институцију културе Музички центар Крагујевац), догодиле су се две успеле и значајне фестивалске сесије – осма, 2009. године, и девета, 2011. Тако смо, ипак, на време стигли и до првог значајног јубилеја – десетог Фестивала.

Miloje NikolicПошто је добио потребну почетну сагласност оснивача и главног финансијера Фестивала, Града Крагујевца, Уметнички савет Фестивала донео је одлуку да се наредни, јубиларни, Десети међународни фестивал камерних хорова у Крагујевцу одржи од 18. до 25. августа 2013. године. У жељи да посебно истакне свечани, јубиларни карактер предстојећег фестивала, Уметнички савет је одлучио да на ову сесију фестивала позове и вокалне ансамбле – тако ће и званично име јубиларне сесије Фестивала бити промењено у 10. Међународни фестивал камерних хорова и вокалних ансамбала у Крагујевцу, 18-25. августа 2013. године.
Правила Фестивала су у основи остала непромењена и дата су на страници Пропозиције фестивала овог сајта.
Рок за пријаву хорова и вокалних ансамбала је 1. април 2013! Kоначан избор хорова, односно ансамбaла биће обављен и достављен апликантима до 15. априла 2013. године.
Подсећам на то да је ово првенствено фестивал нових програмских идеја о осмишљавању (драматургији) и, наравно, доброј реализацији целовечерњих концерата (догађаја, хепенинга, представа и сл.) камерних хорова и вокалних ансамбала. При том је основна идеја аутора фестивалског концепта и организатора да се „ново концертно рухо“ може правити подједнако добро и од новог и од старог материјала, па и од њихове добро смишљене комбинације!
Смислите нешто лепо и атрактивно, а ми ћемо се потрудити да вам обезбедимо што је могуће боље услове за презентацију тога пред публиком  и стручном јавности Крагујевца, историјске престонице и културног центра Шумадије и централне Србије, можда и у још по неком граду. Осим тога, биће и другог заједничког рада (атељеа, трибина, семинара, округлих и других столова), као и задовољстава дружења и обилазака културних, историјских и природних знаменитости.
И још нешто, веома важно: успели смо да одржимо традицију: за наш фестивал се не плаћају било какве партиципације – морате само да обезбедите новац за пут.


Јавите се, пишите, питајте, предлажите!


Срдачан поздрав,
Милоје Николић

 

English

Visit out website in English lnguage

Visit our site in english language

Линкови

Музички центар у Крагујевцу

Музички центар Крагујевац


Град Крагујевац

City of Kragujevac


Министарство културе и информисања

Министарство културе и информисања

Ко је на сајту?

Имамо 9 гостију на мрежи